Recept

Vår goda kycklingburgare

3.4
(8)
Grillad kycklingburgare på vår goda kycklingfärs. Servera i bröd med picklade morötter, sallad, chili, majonnäs.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklingfärs
  • Salt och peppar
  • 4 st Hamburgerbröd
  • 0.5 st Isbergshuvud, strimlat
  • 2 st Rivna morötter
  • 0.5 st Strimlad rödlök
  • 8 st Gurkskivor
  • 3 dl Grovt hackad koriander
  • 1 st Chili, skivad
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 msk Japansk soja
  • Ättikslag: ½ dl ättika, ½ dl socker, 1 dl vatten

Tillagning:

  1. Gör 4 lika stora kycklingburgare genom att blanda kycklingfärsen med salt och peppar.

  2. Koka samman ingredienserna till ättikslagen och låt svalna. Blanda ättikslagen och morötterna.

  3. Blanda ihop majonnäsen och sojan.

  4. Grilla kycklingburgarna färdiga.

  5. Rosta bröden och sprid sojamajonnäsen på undersidan av locken. Lägg på burgaren och isbergssallad, morot, rödlök, gurka, koriander och chili och servera.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.4 / 5. Antal röster: 8

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök

40min
3.9
(53)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw

30min
0
(0)

Grillade kycklingburgare med ananas-salsa och halloumi

30min
4
(1)

Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

20min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3.3
(3)

Chicken Burger med fänkålsslaw & chilimayo

20min
0
(0)

Cheeseburgare med chipotlemayo och karamelliserad rödlök

5
(1)

Bönsallad med rökt paprika och selleri

20min
0
(0)

Kycklingburgare med citronmayo

30min
3
(5)