Recept
Gryta med chili, apelsin & vitt vin

Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Olja
- 1 st Gul lök
- 1 st Gul paprika
- 1 st Apelsin
- 1 tsk Socker
- 2 tsk Chilipasta
- 2 msk Chilisås
- 2 msk Ketjap manis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Vitt vin
Tillagning:
-
Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.
-
Finhacka lök och paprika.
-
Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.
-
Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.
-
Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.
-
Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cornflakes filé