Recept
Gryta med chili, apelsin & vitt vin

Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Olja
- 1 st Gul lök
- 1 st Gul paprika
- 1 st Apelsin
- 1 tsk Socker
- 2 tsk Chilipasta
- 2 msk Chilisås
- 2 msk Ketjap manis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Vitt vin
Tillagning:
-
Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.
-
Finhacka lök och paprika.
-
Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.
-
Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.
-
Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.
-
Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Läs mer om Chick´n Chips