Recept
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Olja
- 1 st Gul lök
- 1 st Gul paprika
- 1 st Apelsin
- 1 tsk Socker
- 2 tsk Chilipasta
- 2 msk Chilisås
- 2 msk Ketjap manis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Vitt vin
Tillagning:
-
Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.
-
Finhacka lök och paprika.
-
Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.
-
Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.
-
Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.
-
Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mangokyckling
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Himmelsk Grekpytt
Läs mer om Himmelsk Grekpytt
Himmelsk Grekpytt
Läs mer om Chick´n Chips
Läs mer om Chick´n Chips