Recept
Kycklingstroganoff
Nyttigare variant av den traditionella korvstroganoffen då vi använder kycklingfilé istället - men fortfarande lika god!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 st Gul lök
- Smör
- 4 msk Chilisås
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Mjölk
- 0.5 dl Grädde
Tillagning:
-
Strimla köttet. Finhacka löken. Bryn kött och lök i en stekgryta. Salta och peppra.
-
Rör ner chilisås, tomatpuré och vetemjöl. Späd med mjölk och låt koka 3-5 min. Runda av smaken med grädde. Smaka av med salt och peppar.
-
Om tomatsmaken känns för vass, rör ner en nypa socker.
-
Servera kokt potatis eller ris till och en fräsch sallad.
Liknande recept
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Maharadjans filé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Hot currykyckling
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök