Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Ingredienser
- 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
- 1 st Gul lök, skivor
- 4 st Bacon, grovskurna
- 2 msk Fransk senap
- 1 dl Persilja, grovt hackad
- 4 st Morötter, skurna i stora bitar
- 5 dl Färdigblandad kycklingfond enligt instruktioner på flaska
- 8 st Grillspett
- 0.5 dl Crème fraiche
- 1 dl Grädde
- 1 msk Smör
- Salt och peppar
- 500 g Mjölig potatis, skalad
- 100 g Smör
- 2 dl Grädde
- 100 g Riven parmesanost
Tillagning:
-
Rullader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
-
Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på var skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
-
Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
-
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé