Recept
Mannerströms Sjömanskyckling

Klassisk sjömanskyckling med vår tunnskivade kycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 70min
Ingredienser
- 12 st Tunnskivade kycklingfiléer
- 4 st Skivor rökt fläsk
- 8 st Potatisar i skivor
- 1 st Gul lök, skivad
- 10 st Champinjoner, hyvlade
- 6 st Lagerblad
- 15 cl Ljust öl
- 0.5 msk Kryddpeppar, krossade
- 6 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Purjolök, skivad
- Salt och vitpeppar
- Smör till stekning
- Garnera med hackad gräslök
Tillagning:
-
Stek lök, potatis, kyckling och fläsk var för sig, salta och peppra skivorna.
-
Värm öl, buljong, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull.
-
Varva sedan alla ingredienserna i en gryta och avsluta med att hälla på öl och kycklingbuljong.
-
Lägg ett lock på grytan och ställ den i ugnen på 130°C i ca 1 timme. Garnera med gräslök och servera med en kall öl.
Liknande recept
Läs mer om Solbackakyckling
Solbackakyckling
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Grillad kycklingklubba med gul pasta
Grillad kycklingklubba med gul pasta
Läs mer om Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Läs mer om Olivklubbor
Olivklubbor
Läs mer om Mango chutney- och chiliglaserade kycklingklubbor serveras med mandelstekt blomkål och parmesan och citron gräddfil.
Mango chutney- och chiliglaserade kycklingklubbor serveras med mandelstekt blomkål och parmesan och citron gräddfil.
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk