Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Ingredienser
- 8 skivor Tvådelad kycklingfilé
- 0.5 dl Japansk soja
- 1 msk Fisksås
- 2 msk Olja, t.ex. rapsolja
- 1 st Lime, rivet skal
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 300 g Äggnudlar
- 2 msk Olja, t.ex. rapsolja
- 0.5 st Gurka
- 2 st Salladslökar
- 1 dl Cashewnötter
- 0.5 st Lime
- 1 msk Sesamolja
- Chiliflakes
- Färsk koriander till garnering
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Hoisinsås
- 1 tsk Fisksås
- 0.5 st Lime, rivet skal och saft
- 2 tsk Sesamfrön till garnering, rostade
Tillagning:
-
Rör ihop marinaden soja, fisksås, olja, limezest, vitlök i en stor skål och lägg ner mästarfiléerna. Blanda noga. I mån av tid kan filéerna marinerad i kylskåpet i några timmar, men smakerna kommer fram även efter en kvarts marinering.
-
Förbered under tiden nudelsalladen, och börja med att koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Skölj av dem och vänd runt dem i olja i en stor skål.
-
Skär bort och släng gurkans vattniga kärndelar och skär sedan gurkan i tunna stavar.
-
Skär salladslöken i smala, sneda bitar och hacka cashewnötterna grovt. Rör ner gurka, salladslök och nötterna i skålen med nudlarna.
-
Dela den 1/2 limen i klyftor och vänd ner i salladen tillsammans med sesamolja, lite chiliflakes och färska korianderblad.
-
Stek kycklingfiléerna klara i en stekpanna och servera till nudelsalladen. Skeda såsen över kycklingen vid servering, och garnera med sesamfrön och koriander.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé