Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 mskq Sesamolja
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 bit Purjolök, ca 10 cm
- 250 g Mozzarella
- 2 st Tomater
- 12 st Oliver
- Olivolja
- Färsk basilika
Tillagning:
-
Skär köttet i tunna skivor. Pensla skivorna med sesamolja. Låt vila kallt i 30 min.
-
Skär purjo, ost och tomater i tunna skivor.
-
Stek köttet och löken snabbt i olja. Salta och peppra.
-
Varva kött, lök, ost, tomater och oliver i en ugnsfast form. Droppa lite olivolja över. Gratinera i ugn, 225°C ca 10 min.
-
Vid servering strös färska basilikablad över. Nybakat bröd och ett glas rött vin smakar gott till.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Trädgårdskyckling
Trädgårdskyckling
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kyckling Kiev
Kyckling Kiev
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh