Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 mskq Sesamolja
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 bit Purjolök, ca 10 cm
- 250 g Mozzarella
- 2 st Tomater
- 12 st Oliver
- Olivolja
- Färsk basilika
Tillagning:
-
Skär köttet i tunna skivor. Pensla skivorna med sesamolja. Låt vila kallt i 30 min.
-
Skär purjo, ost och tomater i tunna skivor.
-
Stek köttet och löken snabbt i olja. Salta och peppra.
-
Varva kött, lök, ost, tomater och oliver i en ugnsfast form. Droppa lite olivolja över. Gratinera i ugn, 225°C ca 10 min.
-
Vid servering strös färska basilikablad över. Nybakat bröd och ett glas rött vin smakar gott till.
Liknande recept
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Röd kycklingsoppa
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Mangokyckling
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin