Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Ingredienser
- 8 skivor Tvådelad kycklingfilé
- 0.75 dl Mjöl
- 1 st Ägg
- 1 dl Ströbröd
- 1.5 dl Parmesanost, riven (alt. västerbottenost)
- 50 g Grönkål, ta bort de tjocka stammarna
- 1 msk Citronsaft
- 100 g Parmesanost, riven
- 1 dl Saltrostade jordnötter
- 0.75 dl Olivolja
- 1 st Nypa flingsalt
- Svartpeppar
- 800 g Sötpotatis, i klyftor
- Olivolja, salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Pesto: Mixa grönkål till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, tillsätt parmesanosten, jordnötterna och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar.
-
Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olivolja och salt. Rosta i ugnen på en plåt i ca 20 min.
-
Panering: Lägg mjölet på en assiett , knäck ägget i en skål och vispa lätt med gaffel. Lägg ströbröd på ytterligare en assiett tillsammans med osten och blanda.
-
Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget och därefter i ströbröd- och ostmixen. Stek sedan filéerna färdiga runt om i en stekpanna.
-
Servera de panerade filéerna med sötpotatis och grönkålspesto. Tips! Peston går att variera i oändlighet. Prova att byta ut parmesanosten mot Västerbottenost, eller använd mandel istället för jordnötter.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé