Recept
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

Underbar gryta att bjuda nära och kära på. Perfekt att förbereda och perfekt när man är många.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 msk Smör
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Vitt vin
- 10 st Champinjoner
- 70 g Färsk spenat eller fryst
- 1 st Fänkål
- 2 st Kvistar färsk rosmarin
- 1 msk Grov dijonsenap
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.
-
Skär champinjonerna och fänkål i grova bitar och stek dem i stekpanna tillsammans med de repade bladen från rosmarinkvistarna. Salta och peppra.
-
Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i ca 5 min, tillsätt senap och grädde och låt koka vidare ca 3-4 min.
-
Smaka av, vänd ner spenat och servera med nykokt pasta eller ris med en grönsallad.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Thaikyckling i kokosmjölk
Thaikyckling i kokosmjölk
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris
Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost