Recept
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

Underbar gryta att bjuda nära och kära på. Perfekt att förbereda och perfekt när man är många.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 msk Smör
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Vitt vin
- 10 st Champinjoner
- 70 g Färsk spenat eller fryst
- 1 st Fänkål
- 2 st Kvistar färsk rosmarin
- 1 msk Grov dijonsenap
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.
-
Skär champinjonerna och fänkål i grova bitar och stek dem i stekpanna tillsammans med de repade bladen från rosmarinkvistarna. Salta och peppra.
-
Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i ca 5 min, tillsätt senap och grädde och låt koka vidare ca 3-4 min.
-
Smaka av, vänd ner spenat och servera med nykokt pasta eller ris med en grönsallad.
Liknande recept
Läs mer om Kycklingsallad med krämig saffran- och apelsindressing, fänkål, mynta och basilika
Kycklingsallad med krämig saffran- och apelsindressing, fänkål, mynta och basilika
Läs mer om Thaikyckling i kokosmjölk
Thaikyckling i kokosmjölk
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklinggryta med pumpa
Kycklinggryta med pumpa
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris
Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris
Läs mer om Festkyckling i Portvin