Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
- 400 g Körsbärstomater på kvist (Romantica)
- 1 st Rödlök
- 3 st Vitlöksklyftor (små)
- 0.5 dl Olivolja ev. mer
- Salt och peppar
- 4 st Sardeller
- 1 st Vitlöksklyfta
- 0.5 st Kruka oregano
- 2 st Huvud gemsallad (1 eller 2)
- 2 dl Gröna oliver
- 1 st Citron, rivet skal
- Saft från de bakade tomaterna
- 2 msk Olivolja
- Till servering: finriven parmesan eller peccorino
Tillagning:
-
Värm ugnen till 220°C.
-
Rosta tomaterna i ugn tillsammans med fint klyftad rödlök, krossad vitlök (i skal), rikligt med olivolja, salt och peppar. Rosta tills tomaterna och löken är mjuka. Häll av saften från formen och använd denna till dressingen.
-
Hacka oliver, sardeller, vitlök och oregano och blanda med rivet citronskal, saften från de bakade tomaterna och ca 2 msk olivolja till en grov dressing. Smaka av om det behövs med salt, men tänk på sardellerna är salta.
-
Plocka isär bladen från salladen och sväng runt med hälften av dressingen.
-
Lägg ut på ett fat tillsammans med bakade tomater och lök och fördela resten av dressingen över allt. Toppa med finriven ost.
-
Servera med grillad kyckling, gärna marinerad majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Liknande recept
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Sommarsnabb bearnaisesås
Sommarsnabb bearnaisesås
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker