Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Ingredienser
- 600 g Sweet chili kyckling
- 2 msk Rapsolja
- 2 st Gula lökar
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Tomater
- 70 g Färsk spenat (el. fryst)
- 5 dl Grädde
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 500 g Tagliatelle
Tillagning:
-
Koka upp vatten till pastan.
-
Skiva löken och vitlöken. Dela tomaterna i tärningar.
-
Lägg kycklingen i en het stekpanna och låt den få färg, ca 4 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Stek under omrörning nån minut och tillsätt vinägern. Här kan det vara lagom att lägga pastan i det kokande vattnet.
-
Häll i grädden i kycklingpannan och låt det hela hastigt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
-
När pastan är färdig, slå av vattnet och blanda snabbt ner i kycklingen/ såsen. Tillsätt spenaten och den färska tomaten. Rör om så att det blandas väl och servera!
-
Tips: Har du en liten bit mögelost över i kylen blir det extra gott om du smular den över den färdiga pastan! För att spara ytterligare tid, kan du koka den färska pastan direkt i såsen!
Liknande recept
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Läs mer om Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Läs mer om Sweet chili kyckling med Pasta
Sweet chili kyckling med Pasta
Läs mer om Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika
Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika
Läs mer om Kyckling-avocado Quesadilla
Kyckling-avocado Quesadilla
Läs mer om Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter
Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter
Läs mer om Asiatisk pytt
Asiatisk pytt
Läs mer om Ananaskyckling