Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Ingredienser
- 600 g Sweet chili kyckling
- 2 msk Rapsolja
- 2 st Gula lökar
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Tomater
- 70 g Färsk spenat (el. fryst)
- 5 dl Grädde
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 500 g Tagliatelle
Tillagning:
-
Koka upp vatten till pastan.
-
Skiva löken och vitlöken. Dela tomaterna i tärningar.
-
Lägg kycklingen i en het stekpanna och låt den få färg, ca 4 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Stek under omrörning nån minut och tillsätt vinägern. Här kan det vara lagom att lägga pastan i det kokande vattnet.
-
Häll i grädden i kycklingpannan och låt det hela hastigt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
-
När pastan är färdig, slå av vattnet och blanda snabbt ner i kycklingen/ såsen. Tillsätt spenaten och den färska tomaten. Rör om så att det blandas väl och servera!
-
Tips: Har du en liten bit mögelost över i kylen blir det extra gott om du smular den över den färdiga pastan! För att spara ytterligare tid, kan du koka den färska pastan direkt i såsen!
Liknande recept
Läs mer om Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Läs mer om Hönsköttbullar med penne
Hönsköttbullar med penne
Läs mer om Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Läs mer om Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Läs mer om Sweet chili kyckling med Pasta
Sweet chili kyckling med Pasta
Läs mer om Grillade kycklingspett med örtpasta, parmesanost & rädisor
Grillade kycklingspett med örtpasta, parmesanost & rädisor
Läs mer om Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Läs mer om Asiatisk pytt