Recept
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 100 g Cantadouost/pepparrot
- Salt och peppar
- 1 st Äpple
- 3 dl Äpplecider
- 4 msk Grädde
- 4 tsk Vetemjöl
- 4 msk Mjölk
Tillagning:
-
Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.
-
Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.
-
Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.
-
Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.
-
Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.
-
Servera pressad potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Gorgonzolafilé med valnötter
Gorgonzolafilé med valnötter
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Sambalfilé
Sambalfilé
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Festkyckling i Portvin