Recept
Citronstekt kyckling med pasta
Här fyller vi kycklingen med ett gott citronsmör.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer färska eller frysta
- Salt och peppar
- 75 g Smör
- 2 st Citron, rivet skal
- Salt och peppar
- 1 dl Grädde
- 1 dl Vatten
- 4 krm Gurkmeja
- Lite citronsaft
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Skär en djup ficka på långsidan i varje filé
-
Citronsmör: Blanda samman smör, citronskal, salt och peppar. Fyll filéerna med hälften av citronsmöret.
-
Sås: Koka samman grädde, vatten, kryddor till såsen. Låt koka 5-10 min utan lock så att den tjocknar något.
-
Stek kycklingfiléerna i lite av citronsmöret. Salta och peppra
-
Rör ner resterande citronsmör i såsen. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera citronstekta smörfyllda filéer med sås och färsk nykokt spenatpasta. Gott att servera till är sparris och små minitomater.
Liknande recept
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Favoritgryta