Recept
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 100 g Cantadouost/pepparrot
- Salt och peppar
- 1 st Äpple
- 3 dl Äpplecider
- 4 msk Grädde
- 4 tsk Vetemjöl
- 4 msk Mjölk
Tillagning:
-
Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.
-
Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.
-
Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.
-
Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.
-
Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.
-
Servera pressad potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Läs mer om Favoritgryta
Favoritgryta
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök