Recept
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 100 g Cantadouost/pepparrot
- Salt och peppar
- 1 st Äpple
- 3 dl Äpplecider
- 4 msk Grädde
- 4 tsk Vetemjöl
- 4 msk Mjölk
Tillagning:
-
Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.
-
Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.
-
Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.
-
Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.
-
Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.
-
Servera pressad potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingfilé med Avokadosås
Kycklingfilé med Avokadosås
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt