Recept
Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Krispig och frisk är denna urgoda sallad med inspiration från mellanöstern. Passar utmärkt till våra marinerade kycklinglårfiléer med glaze.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé med glaze
- 2 st Libabröd + olivolja att steka i
- 0.5 st Huvud romansallad
- 4 st Tomater
- 1 st Röd paprika
- 2 st Vårlökar
- 1 dl Olivolja
- 1 st Kruka mynta (1,5 dl grovhackad)
- 1.5 dl Persilja, grovhackad
- 0.5 dl Citronsaft
- 0.5 dl Olivolja
- 2 msk Granatäppelsirap
- 2 krm Salt
- 1 msk Sumac
Tillagning:
-
Skär eller riv brödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja tills de är krispiga.
-
Börja med att skära tomat, sallad, paprika och gurka i grova bitar. Strimla vårlök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, salt och peppar.
-
Rör samman alla ingredienser till dressingen och slå detta över salladen. Blanda ordentligt och vänd sedan ner det krispiga brödet. Servera genast, gärna tillsammans med hummus och naturell yoghurt med olivolja och någon krydda på toppen (t.ex. sumac eller spiskummin). Servera med t.ex. grillad kycklinglårfilé.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Läs mer om Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter