Recept
Fetaostkräm med chili och oregano

En snabbfixad favorit som passar till all kyckling på grillbordet. Blir det mot förmodan över så är krämen god att bre på mackan eller dippa grönsaksstavar i.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 15min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze
- 150 g Fetaost
- 1.5 dl Yoghurt
- 1 tsk Honung
- 0.5 st Röd chili
- 3 msk Finhackad färsk oregano
- 2 msk Olivolja
- salt (sparsamt)
- Nymalen svartpeppar
Tillagning:
-
Blanda alla ingredienser utom salt och peppar i en mixerskål och mixa med stavmixer till en slät kräm.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Toppa gärna med mer finhackad chili och oregano samt lite olivolja.
-
Servera till den nygrillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse