Recept
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Nyttigt och fräscht. Servera som förrätt eller enklare lunch.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé
- 2 knippe Sparris, delade på hälften
- 50 g Smör
- 2 dl Hasselnötter, grovhackade
- 1 påse Ruccola (ca 70 g)
- 150 g Parmesanost, hyvlad
- 2 msk God olivolja
Tillagning:
-
Pensla kycklingen med lite olja och grilla skivorna, krydda med salt och peppar.
-
Stek sparris i smör tillsammans med hasselnötterna, krydda med salt och peppar.
-
Fördela kycklingen på fyra tallrikar och lägg på den stekta sparrisen, ruccola och parmesan. Ringla över en god olivolja och ev lite balsamvinäger.
Liknande recept
Läs mer om Trädgårdskyckling
Trädgårdskyckling
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Röd kycklingsoppa
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad
Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh