Recept
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Nyttigt och fräscht. Servera som förrätt eller enklare lunch.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé
- 2 knippe Sparris, delade på hälften
- 50 g Smör
- 2 dl Hasselnötter, grovhackade
- 1 påse Ruccola (ca 70 g)
- 150 g Parmesanost, hyvlad
- 2 msk God olivolja
Tillagning:
-
Pensla kycklingen med lite olja och grilla skivorna, krydda med salt och peppar.
-
Stek sparris i smör tillsammans med hasselnötterna, krydda med salt och peppar.
-
Fördela kycklingen på fyra tallrikar och lägg på den stekta sparrisen, ruccola och parmesan. Ringla över en god olivolja och ev lite balsamvinäger.
Liknande recept
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Cornflakes filé
Cornflakes filé
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé