Recept

Gryta med chili, apelsin & vitt vin

0
(0)
Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Olja
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Apelsin
  • 1 tsk Socker
  • 2 tsk Chilipasta
  • 2 msk Chilisås
  • 2 msk Ketjap manis
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Vitt vin

Tillagning:

  1. Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.

  2. Finhacka lök och paprika.

  3. Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.

  4. Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.

  5. Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.

  6. Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar

30min
4.2
(18)

Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

40min
0
(0)

Kycklinggryta med sting

30min
4.2
(21)

Kycklingfyllda Tortillas

30min
4.3
(3)

Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter

30min
3.6
(7)

Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

40min
5
(1)

Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot

5
(1)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
4
(1)

Favoritgryta

20min
0
(0)

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

3.8
(5)