Recept

Gryta med chili, apelsin & vitt vin

0
(0)
Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Olja
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Apelsin
  • 1 tsk Socker
  • 2 tsk Chilipasta
  • 2 msk Chilisås
  • 2 msk Ketjap manis
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Vitt vin

Tillagning:

  1. Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.

  2. Finhacka lök och paprika.

  3. Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.

  4. Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.

  5. Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.

  6. Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Trädgårdskyckling

30min
4.5
(4)

Kycklingwok med ingefära.

30min
3.3
(3)

Sambalfilé

30min
3.3
(3)

Lingonkyckling

20min
3
(4)

Kycklingfilé med Dijonsås

30min
0
(0)

Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater

20min
3.1
(16)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor

0
(0)

Citronstekt kyckling med pasta

30min
0
(0)

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

3.8
(5)