Recept
Gryta med chili, apelsin & vitt vin

Gryta med bl.a. chili, apelsin och vitt vin. Hetta möter sötma.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Olja
- 1 st Gul lök
- 1 st Gul paprika
- 1 st Apelsin
- 1 tsk Socker
- 2 tsk Chilipasta
- 2 msk Chilisås
- 2 msk Ketjap manis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Vitt vin
Tillagning:
-
Skär fileerna i tre delar. Bryn dem lätt i stekgryta.
-
Finhacka lök och paprika.
-
Riv skalet av apelsinen och pressa sedan ur saften.
-
Lägg lök och paprika i stekgrytan. Rör ner apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Låt puttra i 5 min.
-
Rör ner chilipastan chilisås, ketchup manis, crème fraiche och vin. Låt koka under lock i 10 min.
-
Späd med mer vin om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Läs mer om Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo
Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo
Läs mer om Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé