Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 1 kg Potatis (ca 8-12 st)
- 100 g Smör
- 2 st Kvistar Rosmarin
- 1 st Citron, rivet skal
- 2 st Vitlöksklyftor
- Salt
- 1.5 dl Panko (japanskt ströbröd)
Tillagning:
-
Lägg smöret i en kastrull tillsammans med citronskal, rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor. Smält smöret och rör om, och låt det brynas lätt innan du tar det från plattan.
-
Skala potatisen och skär dem i tunna skivor (ca 3 mm) men inte hela vägen igenom så de håller ihop. Det gör du enklast genom att lägga dem i en träslev när du skär dem.
-
Lägg potatisen i en smord ugnsform med snittsidan uppåt.
-
Pensla potatisen med rikligt av det smälta smöret runt om och toppa med salt och panko.
-
Baka potatisen i mitten av ugnen på 200°C tills de är mjuka inuti men krispiga på ytan, ca 40 min.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd