Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 1 kg Potatis (ca 8-12 st)
- 100 g Smör
- 2 st Kvistar Rosmarin
- 1 st Citron, rivet skal
- 2 st Vitlöksklyftor
- Salt
- 1.5 dl Panko (japanskt ströbröd)
Tillagning:
-
Lägg smöret i en kastrull tillsammans med citronskal, rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor. Smält smöret och rör om, och låt det brynas lätt innan du tar det från plattan.
-
Skala potatisen och skär dem i tunna skivor (ca 3 mm) men inte hela vägen igenom så de håller ihop. Det gör du enklast genom att lägga dem i en träslev när du skär dem.
-
Lägg potatisen i en smord ugnsform med snittsidan uppåt.
-
Pensla potatisen med rikligt av det smälta smöret runt om och toppa med salt och panko.
-
Baka potatisen i mitten av ugnen på 200°C tills de är mjuka inuti men krispiga på ytan, ca 40 min.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Liknande recept
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale