Recept
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Ugnstekt majskyckling med härliga smaker av timjan och citron. Stek på låg temp och pensla kycklingen kontinuerligt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 70min
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- 1 dl Flytande honung
- 2 st Citroner, skalet av
- 2 msk Timjanblad
- 2 dl Grädde
- 20 st Cocktailtomater, skållade och skalade
- 20 st Gröna sparrisar
- 12 st Steklökar, skalade och delade
- 10 st Vitlöksklyftor, skivade
- 1 msk Timjan, plockad
- Salt och svartpeppar
- Matolja
- Smör till stekning
Tillagning:
-
Krydda kycklingen med salt och bind upp benen. Gnid in med olja och baka i ugn 200°C i 30 min. Under tiden blanda honung med citronskal och timjan och pensla kycklingen.
-
Sänk värmen till 180°C och pensla kycklingen var 10:e minut. Låt steka i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Tag kycklingen ur ugnen och låt vila.
-
Stek steklökarna långsamt i smör i ca 10 min höj värmen och stek även sparrisen, tillsätt tomaterna och timjan och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar.
-
Stek skivade vitlöksklyftor i smör tills de är gyllene, tillsätt grädden och låt koka till god smak. Smaka av med salt.
-
Lägg upp kycklingen med garnityren runt omkring, skeda grädden ovanpå.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Läs mer om Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola
Läs mer om Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås
Läs mer om Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås
Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Läs mer om Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad