Recept
Kycklingfilé med Avokadosås

Till avokadoälskare! Avokado är på nyttigt och gott här i en spännande varm sås.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 2 st Avokado
- 1 msk Saft av citron
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 st Hönsbuljongtärning
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Fransk senap
- 1.5 dl Mjölk
- Örtsalt och citronpeppar
- Garnera med flagad mandel och cocktailtomater
Tillagning:
-
Såsen: Dela avokadon och gröp ur köttet. Mixa köttet tillsammans med citronsaft i en mixer eller matberedare.
-
Tillsätt crème fraichen. Smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken. Mixa ett par sek.
-
Tillsätt senap och mjölk. Mixa till en slät sås i några sek.
-
Häll såsen i en kastrull och hetta upp den precis före servering. Smaka av med salt och citronpeppar.
-
Stek filéerna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
-
Häll den upphettade såsen på ett fat. Lägg de nystekta filéerna ovanpå. Strö flagad mandel över. Dekorera med halverade cocktailtomater.
-
Servera klyftpotatis eller ris till. Vitt bröd smakar gott till och är njutningsfullt att doppa i såsen.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk