Recept
Kycklingfilé med Avokadosås

Till avokadoälskare! Avokado är på nyttigt och gott här i en spännande varm sås.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 2 st Avokado
- 1 msk Saft av citron
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 st Hönsbuljongtärning
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Fransk senap
- 1.5 dl Mjölk
- Örtsalt och citronpeppar
- Garnera med flagad mandel och cocktailtomater
Tillagning:
-
Såsen: Dela avokadon och gröp ur köttet. Mixa köttet tillsammans med citronsaft i en mixer eller matberedare.
-
Tillsätt crème fraichen. Smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken. Mixa ett par sek.
-
Tillsätt senap och mjölk. Mixa till en slät sås i några sek.
-
Häll såsen i en kastrull och hetta upp den precis före servering. Smaka av med salt och citronpeppar.
-
Stek filéerna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
-
Häll den upphettade såsen på ett fat. Lägg de nystekta filéerna ovanpå. Strö flagad mandel över. Dekorera med halverade cocktailtomater.
-
Servera klyftpotatis eller ris till. Vitt bröd smakar gott till och är njutningsfullt att doppa i såsen.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Kycklingfilé i chilibuljong
Kycklingfilé i chilibuljong
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs