Recept
Kycklingrullader med bacon & parmesan

Rulladerna är fyllda med en blandning av smör, rosmarin och parmesanost - inlindad i bacon. Blir så gott och saftigt!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 pkt Bacon
- 30 g Smör, smält
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Grädde
- 2 st Skivor vitt bröd
- 2 tsk Rosmarin, hackad
- 100 g Parmesanost, riven
- 150 g Bladspenat, färsk
- 10 st Mandelpotatisar
Tillagning:
-
Banka ut lårfiléerna.
-
Mixa brödet, hälften av rosmarinen, smöret och hälften av parmesanen.
-
Överlappa två lårfiléer och bred ut ett lager av rosmarinpastan. Rulla ihop och spänn rullen med plast, lägg i frysen 30 min.
-
Linda dem därefter med bacon.
-
Dela potatisen, pensla med oljan, strö på rosmarin. Baka i ugn 225°C i 35 min.
-
Koka upp grädden med en krossad vitlöksklyfta och resten av parmesanen och mixa med en stavmixer.
-
Stek kycklingrullen gyllenbrun och baka den sedan färdig i ugn på 125°C (kycklingen är klar vid 75 grader).
-
Servera allt tillsammans med lättfräst bladspenat.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Läs mer om Toscanska Kycklingrullader
Toscanska Kycklingrullader
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Krämig kycklingsoppa
Krämig kycklingsoppa
Läs mer om Dillkyckling