Recept
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Rulladerna är fyllda med en blandning av smör, rosmarin och parmesanost - inlindad i bacon. Blir så gott och saftigt!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 pkt Bacon
- 30 g Smör, smält
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Grädde
- 2 st Skivor vitt bröd
- 2 tsk Rosmarin, hackad
- 100 g Parmesanost, riven
- 150 g Bladspenat, färsk
- 10 st Mandelpotatisar
Tillagning:
-
Banka ut lårfiléerna.
-
Mixa brödet, hälften av rosmarinen, smöret och hälften av parmesanen.
-
Överlappa två lårfiléer och bred ut ett lager av rosmarinpastan. Rulla ihop och spänn rullen med plast, lägg i frysen 30 min.
-
Linda dem därefter med bacon.
-
Dela potatisen, pensla med oljan, strö på rosmarin. Baka i ugn 225°C i 35 min.
-
Koka upp grädden med en krossad vitlöksklyfta och resten av parmesanen och mixa med en stavmixer.
-
Stek kycklingrullen gyllenbrun och baka den sedan färdig i ugn på 125°C (kycklingen är klar vid 75 grader).
-
Servera allt tillsammans med lättfräst bladspenat.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Läs mer om Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Läs mer om Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Läs mer om Kyckling Languedoc
Läs mer om Kyckling Languedoc
Kyckling Languedoc
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis