Recept
Mannerströms italienska kycklingbröst

God pasta med goda italienska smaker där vi fyller filén med parmaskinka och parmesanost.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med fond
- 4 st Skivor parmaskinka
- 8 st Parmesanost, tjocka skivor
- 1 st Kruka basilika, hackad
- 1 dl Soltorkade tomater i olja, hackade
- 2 st Schalottenlökar, finhackade
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 1 st Citron, stor, delad i 4 stora skivor
- 400 g Krossade tomater
- 1 dl Vitt vin
- Salt och peppar
- Olivolja
- Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen
Tillagning:
-
Lägg en skiva parmaskinka, två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.
-
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
-
Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater.
-
Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.
-
Servera med färsk pasta.
