Recept

Mannerströms italienska kycklingbröst

5
(3)
God pasta med goda italienska smaker där vi fyller filén med parmaskinka och parmesanost.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med fond
  • 4 st Skivor parmaskinka
  • 8 st Parmesanost, tjocka skivor
  • 1 st Kruka basilika, hackad
  • 1 dl Soltorkade tomater i olja, hackade
  • 2 st Schalottenlökar, finhackade
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st Citron, stor, delad i 4 stora skivor
  • 400 g Krossade tomater
  • 1 dl Vitt vin
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen

Tillagning:

  1. Lägg en skiva parmaskinka, två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.

  2. Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater.

  4. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.

  5. Servera med färsk pasta.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Mannerströms Tvådelade Filé

Läs mer

Liknande recept

Mannerströms Thaikyckling med chili & lime

30min
4
(6)

Mannerströms paprikakyckling

25min
4.2
(9)

Majskyckling­lårfilé med pasta

20min
3.5
(2)