Mannerströms italienska kycklingbröst

Mannerströms italienska kycklingbröst

4 pers

Ingredienser

8 skivor Mannerströms marinerad tvådelad kycklingfilé med fond
4 skivor parmaskinka
8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)
Färsk basilika (hel & hackad)
1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)
2 schalottenlökar (finhackade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
Salt & Peppar
Olivolja
Guldfågelns kycklingfond

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Lägg en skiva parmaskinka, två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.
Servera med färsk pasta.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök