Recept
Mannerströms italienska kycklingbröst
God pasta med goda italienska smaker där vi fyller filén med parmaskinka och parmesanost.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med fond
- 4 st Skivor parmaskinka
- 8 st Parmesanost, tjocka skivor
- 1 st Kruka basilika, hackad
- 1 dl Soltorkade tomater i olja, hackade
- 2 st Schalottenlökar, finhackade
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 1 st Citron, stor, delad i 4 stora skivor
- 400 g Krossade tomater
- 1 dl Vitt vin
- Salt och peppar
- Olivolja
- Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen
Tillagning:
-
Lägg en skiva parmaskinka, två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.
-
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
-
Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater.
-
Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.
-
Servera med färsk pasta.
Liknande recept
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Mannerströms paprikakyckling
Mannerströms paprikakyckling
Läs mer om Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Läs mer om Mannerströms gula currykyckling
Mannerströms gula currykyckling
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Majskycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Majskycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Kycklingklubbor med pestopasta