Marinerade kycklingklubbor med ugnsrostade grönsaker
Ingredienser
- 4 st Kycklingklubbor
- 200 g Potatis (gärna färskpotatis)
- 4 st Buntlökar
- 2 st Röd paprika
- 2 st Morötter
- 2 st Kvistar bladpersilja, plockade
- 1 dl Svarta oliver
- 2 msk Kapris
- Olivolja
- 1 msk Tomatpuré
- 1 msk Kinesisk soja
- 1 tsk Citronsaft
- 1 tsk Farinsocker
- 50 g Smör, smält
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175°C. Blanda marinaden, tomatpuré, soja, smält smör, farinsocker samt citronsaft. Pensla kycklingklubborna med marinaden och salta och peppra. Lägg kycklingklubborna på ett galler och låt stå i 10 min.
-
Dela potatis, morot och paprika i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Slå på lite olivolja och salta och peppra.
-
Ställ in kycklingen överst i ugnen och placera grönsakerna under så att marinaden droppar ner på grönsakerna och tar smak.
-
Dela buntlökarna på mitten och lägg in de tillsammans med resten av grönsakerna efter 20 min. Låt kycklingen bli klar genom att innertemperaturen är 82°C samt att köttsaften är helt klar.
-
Ta ut kycklingen och grönsakerna. Vänd ner persilja, kapris och oliver i grönsakerna. Fördela grönsakerna på fyra tallrikar, ringla marinaden runt och servera med kycklingklubborna.
Liknande recept
Läs mer om Grillad kycklingklubba med gul pasta
Grillad kycklingklubba med gul pasta
Läs mer om Vitlök & Chilikyckling
Vitlök & Chilikyckling
Läs mer om Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Läs mer om Olivklubbor
Olivklubbor
Läs mer om Mango chutney- och chiliglaserade kycklingklubbor serveras med mandelstekt blomkål och parmesan och citron gräddfil.
Mango chutney- och chiliglaserade kycklingklubbor serveras med mandelstekt blomkål och parmesan och citron gräddfil.
Läs mer om Läckra Kycklingklubbor
Läckra Kycklingklubbor
Läs mer om Kycklingklubbor med pestopasta
Kycklingklubbor med pestopasta
Läs mer om Kycklingklubbor med nötter och senap
Kycklingklubbor med nötter och senap
Läs mer om Kycklingklubbor med keso och bacon
Kycklingklubbor med keso och bacon
Läs mer om Grillad kycklingklubba med yoghurtpotatissallad och gurka