Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2.5 msk Färsk timjan
- 150 g Färska kantareller
- 3 st Schalottenlökar, finhackade
- 3 dl Grädde
- 1 msk Smör
- 800 g Småpotatis, halverade
- Matolja till stekning
- 0.5 st Buljongtärning
- 1 dl Vatten
- 5 st Torkade aprikoser, skurna i små tärningar
- 1 msk Dill, grovt hackad
- 2 st Rödlökar, (halverade och skilda i sina lager)
- 3 dl 1,2,3-lag (0,5 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten)
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Koka upp 1,2,3-lagen och lägg i rödlöken. Lägg på ett lock, dra från värmen och låt stå.
-
Bryn hastigt potatisen i olja. Salta & peppra, lägg i en långpanna. Ställ in i 175°C ugn i ca 20 min.
-
Salta och peppra kycklingbröstfiléerna och bryn tills de fått fin färg. Rulla dem i de hackade örterna och lägg i dem med potatisen när det återstår 8-10 min.
-
Bryn hälften av schalottenlöken i smör i 1 min. under omrörning. Tillsätt svampen, bryn ytterligare någon minut. Slå i vatten och buljongtärningen, koka upp. Tillsätt grädden, sänk värmen och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
-
Vänd potatisen i en skål tillsammans med schalottenlöken, aprikoserna och dillen. Smaka av med salt och peppar.
-
Dela kycklingbrösten, lägg upp på tallrikar med potatis, sås och den syltade rödlöken!
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Festkyckling i Portvin