Recept
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 5 dl Kycklingbuljong
- Bladpersilja
- Peppar
- 1 st Morot
- 0.3 st Purjolök
- 0.5 st Rotselleri
- 1 st Palsternacka
- 0.5 st Kålrot
- 3 st Potatisar
- Olivolja
- 2 tsk Örtkryddor
Tillagning:
-
Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Fyll fickan med bladpersilja och peppra lite.
-
Koka upp buljongen och lägg i filéerna. Låt sjuda under lock i 10 min.
-
Skala alla rotfrukter och skär dem i olika former (stavar, strimlor, tärningar). Droppa olja och strö örtkryddor över rotfrukterna.
-
Fräs rotfrukterna i lite olja. Salta och peppra.
-
Lägg upp nystekta väldoftande rotfruktspotpurrit på varma tallrikar. Skär upp filéerna och lägg dem vackert på grönsakerna. Servera gott bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Röd kycklingsoppa
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Inbakad fylld filé
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat