Recept
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 5 dl Kycklingbuljong
- Bladpersilja
- Peppar
- 1 st Morot
- 0.3 st Purjolök
- 0.5 st Rotselleri
- 1 st Palsternacka
- 0.5 st Kålrot
- 3 st Potatisar
- Olivolja
- 2 tsk Örtkryddor
Tillagning:
-
Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Fyll fickan med bladpersilja och peppra lite.
-
Koka upp buljongen och lägg i filéerna. Låt sjuda under lock i 10 min.
-
Skala alla rotfrukter och skär dem i olika former (stavar, strimlor, tärningar). Droppa olja och strö örtkryddor över rotfrukterna.
-
Fräs rotfrukterna i lite olja. Salta och peppra.
-
Lägg upp nystekta väldoftande rotfruktspotpurrit på varma tallrikar. Skär upp filéerna och lägg dem vackert på grönsakerna. Servera gott bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Läs mer om Chick´n Chips
Chick´n Chips
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök