Recept
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 5 dl Kycklingbuljong
- Bladpersilja
- Peppar
- 1 st Morot
- 0.3 st Purjolök
- 0.5 st Rotselleri
- 1 st Palsternacka
- 0.5 st Kålrot
- 3 st Potatisar
- Olivolja
- 2 tsk Örtkryddor
Tillagning:
-
Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Fyll fickan med bladpersilja och peppra lite.
-
Koka upp buljongen och lägg i filéerna. Låt sjuda under lock i 10 min.
-
Skala alla rotfrukter och skär dem i olika former (stavar, strimlor, tärningar). Droppa olja och strö örtkryddor över rotfrukterna.
-
Fräs rotfrukterna i lite olja. Salta och peppra.
-
Lägg upp nystekta väldoftande rotfruktspotpurrit på varma tallrikar. Skär upp filéerna och lägg dem vackert på grönsakerna. Servera gott bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Trädgårdskyckling
Trädgårdskyckling
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé