Recept
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 5 dl Kycklingbuljong
- Bladpersilja
- Peppar
- 1 st Morot
- 0.3 st Purjolök
- 0.5 st Rotselleri
- 1 st Palsternacka
- 0.5 st Kålrot
- 3 st Potatisar
- Olivolja
- 2 tsk Örtkryddor
Tillagning:
-
Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Fyll fickan med bladpersilja och peppra lite.
-
Koka upp buljongen och lägg i filéerna. Låt sjuda under lock i 10 min.
-
Skala alla rotfrukter och skär dem i olika former (stavar, strimlor, tärningar). Droppa olja och strö örtkryddor över rotfrukterna.
-
Fräs rotfrukterna i lite olja. Salta och peppra.
-
Lägg upp nystekta väldoftande rotfruktspotpurrit på varma tallrikar. Skär upp filéerna och lägg dem vackert på grönsakerna. Servera gott bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Favoritgryta
Favoritgryta
Läs mer om Cornflakes filé
Cornflakes filé
Läs mer om Chick´n Chips