Recept
Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Asien-inspirerade majskycklinglårfiléspett med en god glaze att pensla på. Grilla eller stek i en grillpanna.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 8 st Majskycklinglårfiléer
- Grillspett
- 1 msk Honung
- 2 msk Miso
- 1 dl Soja
- 1 st Lime
- 5 st Vitlöksklyftor
- 2 tsk Sesamolja
- 4 tsk Sesamfrön, rostade
- 100 g Shiitakesvamp
- 4 st Knipplökar
- Svartpeppar
Tillagning:
-
Koka upp honung, miso, soja och saften från lime och låt koka under omrörning i 5 min. Skala vitlöken, skiva tunt och låt koka med glazen de sista 3 minuterna.
-
Skär kycklinglårfilén i bitar och trä upp på spetten. Grilla spetten på hög värme och vänd flera gånger under tiden, för att få jämn och fin yta. Pensla under tiden med glazen flera gånger. Spetten ska få en ganska mörk färg och stark karaktär av glazen och grillen.
-
Ansa svampen och stek snabbt i varm stekpanna.
-
Ansa löken och strimla tunt.
-
Arrangera spetten på ett fat och toppa med svamp, sesamfrö, lök och lite nymald svartpeppar. Avsluta med att försiktigt ringla över sesamolja.
Liknande recept
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Läs mer om Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Läs mer om Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål
Läs mer om Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål
Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål
Läs mer om Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Läs mer om Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Majskycklinglårfilé i panna
Läs mer om Majskycklinglårfilé i panna
Majskycklinglårfilé i panna
Läs mer om Kycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Kycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Kycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost