Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
 
			Ingredienser
- 700 g Kycklinginnerfilé
- 14 st Medelstora potatisar, skurna i ½ cm stora skivor
- 3 msk Sesamfrön
- Matolja till stekning
- 80 g Bladspenat
- 150 g Haricots vertes
- 5 st Salladslökar, skurna 3 cm bitar
- 1 st Mango, skalad och skuren i bitar
- 50 g Grönmögelost, gärna S:t agur i bitar
- Teriyakisås
- Ev. majonnäs
Tillagning:
- 
	Börja med att marinera kycklinginnerfiléerna i teriyakisås och låt stå. 
- 
	Vänd potatisskivorna i en skål med lite olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och strö sesamfrön över. Ställ in i 175°C ugn i ca 20 min. 
- 
	Bryn kycklingen i en het panna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg över i en långpanna. Ställ in i ugnen när det återstår ca 5 min. av tiden på potatisen. 
- 
	Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och lägg i bönorna. Bryn under omrörning i 2 min. Tillsätt löken och mangon och stek ytterligare någon minut. Lägg i spenaten och smaka av med salt och peppar. 
- 
	Fördela på fyra tallrikar och strö över ostbitarna. Skär kycklingbitarna i två delar. Lägg dem på salladen och ringla lite teriyakisås över. Fördela sesampotatisen och servera! 
 
				Liknande recept
 Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
		Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
	
	Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
 Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
		Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
	
	Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
 Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
		Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
	
	Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
 Läs mer om Spansk kycklingpaj
		Läs mer om Spansk kycklingpaj
	
	Spansk kycklingpaj
 Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
		Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
	
	Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
 Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
		Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
	
	Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
 Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
		Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
	
	Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
 Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
		Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
	
	Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
 Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
		Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
	
	Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
 Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
		Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
	
	