Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Ingredienser
- 700 g Kycklinginnerfilé
- Teriyakisås
- 300 g Svamp, (champinjoner eller Shiitake)
- 1 st Knippe salladslök
- 2 st Gurkor
- 0.5 st Rödlök, finhackad
- 1 st liten bit pepparrot, riven
- 2 msk Ättika
- 4 msk Sirap (el. socker)
- 6 msk Vatten
- 4 port. Basmatiris
Tillagning:
-
Börja med att marinera kycklinginnerfilén i teriyakisås och låt stå.
-
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
-
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova bitar. Gör en lag genom att blanda 2 msk ättika, 4 msk sirap och 6 msk vatten. Blanda med gurkan och låt stå.
-
Halvera svamparna och skär salladslöken i diagonala skivor.
-
Stek kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg på båda sidorna, ca 2 minuter per sida.
-
Stek svamp och salladslök i 2-3 msk olja i ca 2-3 minuter i en riktigt het panna. Smaka av med salt och peppar.
-
Låt gurkan rinna av i ett durkslag. Lägg i en skål och blanda med pepparrot och rödlök. Servera med kycklingen och riset!
-
Tips: Har du ingen pepparrot kan du ta 1 msk stark, grov senap och blanda med gurkan istället!
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Sambalfilé
Sambalfilé
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé