Recept
Thailändska salladswraps med kycklingfärs

Fantastiskt goda salladswraps med god het thailändska kycklingfärs.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 450 g Kycklingfärs
- Olivolja och sesamolja
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade
- 1 bit Ingefära, finhackad
- 2 st Röda chili, urkärnade och hackade
- 1 msk Brunt socker
- 2 msk Fisksås
- 1 msk Japansk soja
- 0.5 st Lime, zest
- 1 dl Limejuice
- 2 st Hjärtsalladshuvud, fint plockade blad
- 3 st Vårlökar, fint skivade
- En handfull plockad koriander
Tillagning:
-
Hetta upp oliv- och sesamolja i en wok. Fräs kycklingfärs tills den är klar.
-
Tillsätt brunt socker, vitlök, ingefära, chilis och värm upp. Häll i soja, fisksås, limejuice och limezest och ta av från värmen.
-
Lägg ut individuella salladsblad och fyll med färsblandningen. Garnera med vårlök och koriander och servera.
Liknande recept
Läs mer om Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner
Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner
Läs mer om Tacogratäng med salsa, nachos & crème fraiche
Tacogratäng med salsa, nachos & crème fraiche
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Mannerströms italienska kycklingbröst
Mannerströms italienska kycklingbröst
Läs mer om Majskycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Majskycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Läs mer om Asiatisk taco med majskycklingfärs