Bönsallad med rökt paprika och selleri

Bönsallad med rökt paprika och selleri

4 pers

Snabb, enkel men så full av smak är den här goda bönsalladen som med fördel serveras ljummen.

Ingredienser

500 g stora vita bönor, kokta
1 gul lök
2 stjälkar stjälkselleri
1 stor vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
1 dl olivolja
1 msk rökt paprikapulver
3 msk rödvinsvinäger
0,5 dl finhackad bladpersilja
Salt och nymalen svartpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Hacka den gula löken samt vitlöken och strimla sellerin. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och selleri och fortsätt fräsa en kort stund, tillsätt sedan bönorna. Låt fräsa ett par minuter under omrörning och slå sedan på rödvinsvinäger. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar, vänd ner finhackad persilja.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök