Recept
Corn Bread

Klassiskt amerikansk bröd att bjuda på till den grillade kycklingen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 150 g Smör
- 1 dl Socker
- 2 st Ägg
- 2.5 dl Filmjölk
- 1 tsk Bakpulver
- 2.5 dl Vetemjöl
- 2.5 dl Majsmjöl
- 1 tsk Salt
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsäker form ca 20x20 cm.
-
Smält smöret i en kastrull och vispa ner sockret. Blanda filmjölken och bakpulvret. Låt smöret svalna något och vispa sedan ner äggen och filblandningen.
-
Rör ner majs- och vetemjöl tillsammans med saltet och vispa till en jämn och fluffig smet.
-
Grädda i den smorda formen i 30-35 min.
Liknande recept
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om Sommarsnabb bearnaisesås
Sommarsnabb bearnaisesås
Läs mer om Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.
Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Läs mer om Chicken Drumsticks med spicy potatissallad och senapsaioli