Recept
Grillad kyckling med melonsallad & myntasås
Melonsallad och myntasås tillsammans med en marinerad grillad kyckling. Vilken härlig kombo!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 0.5 st Vattenmelon, 2x2 kuber
- 0.5 st Fänkålsstånd, i tunna skivor
- 1 st Rödlök, liten, tunt skivad
- 1 st Jalapeño, färsk, tunt skivad
- 1 dl Syltlökar, halverade
- 1 knippe Färsk mynta, grovt hackad
- 1 st Lime
- 2 msk Olivolja
- 150 g Chevré eller fetaost
- Salt och peppar
- 2 dl Grekisk/turkisk yoghurt
- 1 knippe Färsk mynta, finhackad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Grilla kycklingen från vårt Rakt Ner på Grillen-sortiment.
-
Gör sedan salladen genom att blanda samman vattenmelon, fänkål, rödlök, jalapeño, syltlök, mynta, lime och olivolja och smaka av med salt & nymald svartpeppar. Toppa med osten.
-
Gör såsen genom att blanda yoghurt, mynta och smaka av med salt och peppar.
-
Servera salladen och såsen med den ny grillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Grillad kyckling med salsa fresca, bönsallad & tortillachips
Grillad kyckling med salsa fresca, bönsallad & tortillachips
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker
Chicken Wings med grillade grönsaker
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)
Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)
Läs mer om Chicken Drumsticks med Thailändsk potatissallad
Chicken Drumsticks med Thailändsk potatissallad
Läs mer om Cheeseburgare med chipotlemayo och karamelliserad rödlök
Cheeseburgare med chipotlemayo och karamelliserad rödlök
Läs mer om Bönsallad med rökt paprika och selleri
Bönsallad med rökt paprika och selleri
Läs mer om Asien ketchup