Recept
Heta ben med örtyoghurt
Goda ugnstekta ben med lite hetta serverade med en kall sås.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 10 st Kycklingben
- 4 msk Olja+soja
- 1 tsk Cayennepeppar
- 4 krm Paprikapulver
- 2 msk Honung
- 2 dl Matyoghurt
- 2 tsk Dijonsenap
- 1 msk Persilja, finhackad
- 1 msk Dragon, finhackad
- 1 msk Timjan, plockade blad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Blanda samman alla kryddor + olja + soja. Pensla benen och stek dem sedan i ugn, 200 grader 20-30 min.
-
Blanda samman alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt minst 30 min och mogna i smak.
-
Servera kokt potatis och färska grönsaker till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Kycklingben med frisk ananassås
Läs mer om Kycklingben med frisk ananassås
Kycklingben med frisk ananassås
Läs mer om Sötsur Kryddkyckling
Läs mer om Sötsur Kryddkyckling
Sötsur Kryddkyckling
Läs mer om Sesamben
Läs mer om Sesamben
Sesamben
Läs mer om Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Läs mer om Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Läs mer om Kycklingben med Ostsås
Läs mer om Kycklingben med Ostsås
Kycklingben med Ostsås
Läs mer om Inbakad fylld filé
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Höstkyckling
Läs mer om Höstkyckling
Höstkyckling
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad