Recept
Indonesisk Hetta

Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Koriander
- Olja
- 1 st Buljongtärning
- 2.5 dl Kokosmjölk
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Matlagningsyoghurt
Tillagning:
-
Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.
-
Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.
-
Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.
-
Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.
-
Servera med kokt ris
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Gorgonzolafilé med valnötter
Gorgonzolafilé med valnötter
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt