Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Ingredienser
- 500 g Majskycklinginnerfilé eller kycklingbröstfilé
- 250 g Cocktailtomater
- 4 port. Tagliatelle
- 250 g Skogschampinjoner
- 1 st Bananschalottenlök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 dl Torrt vitt vin
- 3 dl Grädde
- 2 dl Parmesanost, riven (1 dl till såsen och 1 dl till servering)
- Smör el. olja till stekning
- Flingsalt, svartpeppar
- Tryffelolja
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen, den behöver inte ha uppnått rätt temperatur. Låt tomaterna bakas i ugnen medan du gör pastarätten, cirka 30 min.
-
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
-
Skär skogschampinjonerna i skivor, lägg i en skål.
-
Hacka bananschalottenlöken och pressa vitlöksklyftan. Låt ligga kvar på skärbrädan.
-
Bryn de färdigtärnade kycklinginnerfilébitarna runt om i smör eller olja i en stekpanna i ett par minuter, lägg sedan över de brynta bitarna i en skål.
-
Bryn svampen i smör eller olja i stekpannan tills det mesta av vätskan gått ur den. Låt schalottenlöken och vitlöken få fräsa med efter en stund.
-
Tillsätt vinet och låt det koka ihop med löken och svampen i stekpannan i cirka en minut. Tillsätt sedan den brynta kycklingen och grädden, och låt småputtra några minuter tills kycklingen är helt klar.
-
Rör ner 1 dl riven parmesanost, och spara 1 dl till garnering. Smaka av med salt och peppar, ta stekpannan från värmen och plocka ut cocktailtomaterna ur ugnen.
-
Rör samman den kokta pastan med kycklingsåsen och lägg upp i 4 tallrikar. Garnera varje tallrik med ugnsbakade tomater och riven parmesanost, och avsluta med att dra ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö över flingsalt och ringla över lite tryffelolja.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh