Kycklingfärslimpa med slungad potatis & knipplök i valnötspesto samt ricottakräm
Ingredienser
- 750 g Kycklingfärs
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 100 g Urkärnade oliver, hackade
- 2 st Ägg
- 1.5 dl Panko
- 1 dl Grädde
- 2 msk Kycklingfond på flaska
- 2 krm Starkt paprikapulver
- 1 krm Svartpeppar
- 1 krm Salt
- 600 g Delikatesspotatis
- 2 st Buntar knipplök
- 200 g Soltorkade tomater
- 0.5 dl Olivolja
- 40 g Valnötter
- 40 g Parmesanost, riven
- 2 msk Citronsaft
- 0.5 krm Salt
- 250 g Ricottaost
- 1 st Citron, rivet skal och 1 msk saft
- 1 st Kruka färsk basilika
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 220°C. Blanda panko, grädde och ägg i en bunke. Låt svälla någon minut.
-
Tillsätt fond, oliver, vitlök, salt, paprikapulver, peppar och kycklingfärs. Blanda väl.
-
Smörj en plåt och bakplåtspapper med lite olja. Forma smeten till en avlång limpa och sätt in mitt i ugnen ca 20 min eller när limpan uppnått 72 grader.
-
Koka upp saltat vatten och lägg ner den ansade och tvättade potatisen och löken. Koka ca 15 min, känn efter med en sticka.
-
Mixa valnötter, soltorkade tomater, olivolja, citronsaft och salt. Blanda peston tillsammans med den nykokta potatisen och löken.
-
Blanda ricottaost, citronsaft och skal i en skål.
-
Vid servering skiva limpan i skivor, servera med potatis och sås och toppa med färsk basilika och ev. lite rivet citronskal.
Liknande recept
Läs mer om Grillad kycklingklubba med gul pasta
Grillad kycklingklubba med gul pasta
Läs mer om Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås
Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås
Läs mer om Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Läs mer om Läckra Kycklingklubbor
Läckra Kycklingklubbor
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Kycklingklubbor med keso och bacon
Kycklingklubbor med keso och bacon
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Läs mer om Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad