Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Äpplen
- 1 st Rödlök, stor
- 2 st Tomater, stora
- Salt och peppar
- 4 msk Smör
- 2 tsk Curry
Tillagning:
-
Skär filéerna i 1½ cm tjocka skivor.
-
Skala och skiva äpplet. Skiva löken och skiva tomaterna.
-
Lägg äppel- och lökskivor i botten på en ugnsfast form.
-
Varva kött- och tomatskivor över. Strö salt och peppar över.
-
Blanda samman curry och lite smör. Klicka överst i formen. Stek i ugn, 175 grader, 25-35 min. Servera gärna med broccoli.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med bacon- och purjolöksås
Kycklingfilé med bacon- och purjolöksås
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Läs mer om Grön dröm för vitlöksälskare
Grön dröm för vitlöksälskare
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling