Recept
Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

En gryta med mycket smak - sött möter salt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 1 st Hel kyckling
- 200 g Chorizokorv i tjocka skivor
- 3 dl Krossade tomater
- 1 tsk Salvia
- 0.5 dl Koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl Kalamataoliver, urkärnade
- 120 g Fetaost, tärnad
- 2 msk Persilja, hackad
Tillagning:
-
Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.
-
Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.
-
Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.
-
Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.
-
Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
-
Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.
-
Servera till: Pommes chateau eller liknande.
Liknande recept
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Kycklinglevergryta
Kycklinglevergryta
Läs mer om Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Läs mer om Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklinggryta med pumpa
Kycklinggryta med pumpa
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata