Recept

Kycklinglevergryta

3
(26)
Gillar du kycklinglever? Då kommer du att älska denna gryta. Enkel och god!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Kycklinglever
  • 300 g Rotfrukter, grovskurna, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri
  • 1 st Gul lök
  • 150 g Champinjoner, halverade
  • 1 dl Vitt matlaningsvin
  • 3 dl Hönsbuljong
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 msk Soja, kinesisk
  • 2 msk Vinbärsgelé
  • Maizena

Tillagning:

  1. Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.

  2. Stek levern och låt den vara något rosa i mitten.

  3. Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna.

  4. Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min.

  5. Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 26

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept