Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 msk Olja
- 2 msk Kinesisk soja
- 1 st Röd paprika
- 0.5 st Gurka
- 1 dl Majs
- 1 st Burk vattenkastanjer
- 1 msk Färsk ingefära, riven
- 2 msk Sesamolja
- 2 tsk Maizena
- 2 msk Vatten
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Strimla filéerna. Blanda samman olja och soja i en skål. Rör ned köttbitarna. Låt stå i 15-20 min.
-
Stek den marinerade kycklingen gyllenbruna i en stekpanna, tag sedan upp det.
-
Hacka paprika och gurka fint.
-
Fräs paprika, gurka och majs tillsammans med ingefära i sesamolja.
-
Lägg tillbaka köttet i stekpannan.
-
Rör ut majsenamjölet i vatten och häll det över kött/grönsaksblandningen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera med ris, sallad och bröd.
Liknande recept
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Kycklingfilé i chilibuljong
Kycklingfilé i chilibuljong
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer