Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Grahamsmjöl
- 3 msk Vatten
- 3 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- Smör
- 1 dl Keso
- 1 dl Crème fraiche
- 2 tsk Curry
- 1 tsk Salt
- 1 krm Peppar
- 1 krm Socker
- 3 st Tomater
- 2 dl Västerbottenost, eller annan smakrik ost
Tillagning:
-
PAJSKAL: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i 20 min i kylskåp.
-
Klä en form med deg och förgrädda i ugn i 10 min, 200°C.
-
FYLLNING: Strimla köttet och finhacka löken. Fräs kött och lök i en stekpanna. Salta och peppra lite. Låt svalna.
-
Rör samman keso, crème fraiche, curry, salt, peppar och socker.
-
Lägg kött och lök i pajskalet. Bred kesoblandningen över. Skiva tomaterna fint och lägg dem över kesoblandningen.
-
Strö riven ost över och grädda i 20-30 min, 200°C, tills pajen fått en gyllenbrun färg.
-
Servera sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Kycklingfilé med Avokadosås
Kycklingfilé med Avokadosås
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Chick´n Chips
Chick´n Chips
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé