Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Ingredienser
- 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
- 8 st Lufttorkad skinka
- 1 dl Salvia, grovhackad
- 4 msk Späck, finhackad
- 1 dl Nicoiseoliver, finhackade eller andra oliver
- Olivolja att smaka av med och att steka i
- 3 dl Kycklingbuljong, färdigblandad från flaska
- 1 msk Kinesisk soja
- 0.5 msk Maizenamjöl
- 1 msk Timjan, hackad
- 1 msk Rosmarin, hackad
- Salt och peppar
- Citron
- 4 dl Risottoris
- 2 dl Vitt vin
- 4 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Parmesanost, riven
- 2 msk Citronsaft
- 2 msk Rumstempererat smör
- 0.5 dl Schalottenlök, finhackad
- OIivolja
Tillagning:
-
Bred ut salvia och späck på 8 kycklingskivor, salta, peppra och lägg sedan resterande skivor ovanpå. Linda in kycklingen noggrant i lufttorkad skinka. Stek dem sedan i teflonpanna med lite olivolja.
-
Olivsky: Koka upp kycklingfonden och red av den med maizena. Tillsätt soya, oliver och örter. Smaka av med citronjuice, peppar och olivolja.
-
Risotto: Fräs schalottenlök i olivolja och när den mjuknat en aning tillsätts riset. Fräs detta tills det ser glasaktigt ut ca 2 minuter.
-
Tillsätt vinet och koka på svag värme tills det blir torrt, tillsätt då hälften av kycklingfonden och fortsätt på svag värme.
-
Rör risotton medan den småputtrar och tillsätt nu resterande ingredienser lite i taget. Risotton är klar när den fått en krämig konsistens och riset fortfarande har lite tuggmotstånd.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Festkyckling i Portvin