Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
			Ingredienser
- 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
 - 8 st Lufttorkad skinka
 - 1 dl Salvia, grovhackad
 - 4 msk Späck, finhackad
 - 1 dl Nicoiseoliver, finhackade eller andra oliver
 - Olivolja att smaka av med och att steka i
 - 3 dl Kycklingbuljong, färdigblandad från flaska
 - 1 msk Kinesisk soja
 - 0.5 msk Maizenamjöl
 - 1 msk Timjan, hackad
 - 1 msk Rosmarin, hackad
 - Salt och peppar
 - Citron
 - 4 dl Risottoris
 - 2 dl Vitt vin
 - 4 dl Kycklingbuljong
 - 1 dl Parmesanost, riven
 - 2 msk Citronsaft
 - 2 msk Rumstempererat smör
 - 0.5 dl Schalottenlök, finhackad
 - OIivolja
 
Tillagning:
- 
	
Bred ut salvia och späck på 8 kycklingskivor, salta, peppra och lägg sedan resterande skivor ovanpå. Linda in kycklingen noggrant i lufttorkad skinka. Stek dem sedan i teflonpanna med lite olivolja.
 - 
	
Olivsky: Koka upp kycklingfonden och red av den med maizena. Tillsätt soya, oliver och örter. Smaka av med citronjuice, peppar och olivolja.
 - 
	
Risotto: Fräs schalottenlök i olivolja och när den mjuknat en aning tillsätts riset. Fräs detta tills det ser glasaktigt ut ca 2 minuter.
 - 
	
Tillsätt vinet och koka på svag värme tills det blir torrt, tillsätt då hälften av kycklingfonden och fortsätt på svag värme.
 - 
	
Rör risotton medan den småputtrar och tillsätt nu resterande ingredienser lite i taget. Risotton är klar när den fått en krämig konsistens och riset fortfarande har lite tuggmotstånd.
 
				Liknande recept
		Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
	
	Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
		Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
	
	Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
		Läs mer om Spansk kycklingpaj
	
	Spansk kycklingpaj
		Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
	
	Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
		Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
	
	Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
		Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
	
	Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
		Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
	
	Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
		Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
	
	Kycklingfilé i Mousserande Vin
		Läs mer om Festkyckling i Portvin
	
	Festkyckling i Portvin
		Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé