Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 2 msk Smör
- 2 msk Vetemjöl
- 3 dl Mjölk
- 2 dl Västerbottenost, riven
- 1 st Äggula
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i stekpanna. Salta och peppra.
-
Sås: smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och låt koka i 3-5 min.
-
Tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar.
-
Rör ner äggula - nu får såsen inte koka
-
Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll såsen över. Gratinera i ugn, 225°C 5-10 min.
-
Servera rösti och sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Lingonkyckling
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Indonesisk Hetta
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad