Recept
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Skivor vitt bröd
- 50 g Parmesan, riven
- 2 msk Smält smör
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm Rosmarin
- 2 dl Tomatjuice
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 0.5 dl Olivolja
- 0.5 msk Strösocker
- 1 krm Kardemumma, malen
- 1 st Gul lök, grovhackad
- 300 g Zucchini, i tärningar
- 4 port Potatisgratäng, färdigköpt eller hemmalagad
Tillagning:
-
Mixa vitt bröd, parmesan, smält smör, vitlök och rosmarin.
-
Bryn kycklingfiléerna och fördela parmesanmixet ovanpå, baka färdigt i ugn på 175°C. Det tar ca 10 min.
-
Koka upp tomatjuice, vinäger, olivolja, strösocker och kardemumma, lägg ner löken och zucchinin och låt grönsakerna sjuda i tomatsåsen i fem minuter.
-
Servera direkt med nygräddad potatisgratäng.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Favoritgryta