Recept
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Skivor vitt bröd
- 50 g Parmesan, riven
- 2 msk Smält smör
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm Rosmarin
- 2 dl Tomatjuice
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 0.5 dl Olivolja
- 0.5 msk Strösocker
- 1 krm Kardemumma, malen
- 1 st Gul lök, grovhackad
- 300 g Zucchini, i tärningar
- 4 port Potatisgratäng, färdigköpt eller hemmalagad
Tillagning:
-
Mixa vitt bröd, parmesan, smält smör, vitlök och rosmarin.
-
Bryn kycklingfiléerna och fördela parmesanmixet ovanpå, baka färdigt i ugn på 175°C. Det tar ca 10 min.
-
Koka upp tomatjuice, vinäger, olivolja, strösocker och kardemumma, lägg ner löken och zucchinin och låt grönsakerna sjuda i tomatsåsen i fem minuter.
-
Servera direkt med nygräddad potatisgratäng.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Läs mer om Citronstekt kyckling med pasta