Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Ingredienser
- 4 st majskycklingbröstifléer
- salt och peppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl panko
- 2 dl finriven parmesan
- 3 msk olivolja
- 2 msk smör
- 600 g körsbärstomater på kvist
- ½ dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 4 dl vatten
- 1 tsk koncentrerad kycklingfond
- 1 dl fin polenta
- ½ dl grädde
- 2 msk smör
- 1 dl finriven parmesan
- salt
Tillagning:
-
Värm ugnen till 225 grader.
-
Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över rikligt med olivolja. Krossa vitlöken och blanda runt med tomaterna. Krydda med salt och peppar och rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills tomaterna är bakade.
-
Krydda kycklingen med salt och peppar.
-
Blanda panko och riven parmesan i en djup tallrik, uppvispat ägg i en annan och vetemjöl i en tredje tallrik. Vänd först kycklingen i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko så att den helt täcks med rikligt med parmesanpanko.
-
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingen på ena sidan på medelvärme i ca 4 minuter eller tills den börjar bli gyllenbrun, lägg i en klick smör i stekpannan och vänd på kycklingen. Stek den andra sidan i ca 4 minuter också tills ytan är gyllenbrun.
-
Baka färdigt kycklingen i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen har en innetemperatur på 72 grader när du kontrollerar med en termometer.
-
Koka under tiden upp vatten och grädde med fond. Vispa ner polenta när vattnet kokar och låt sjuda på svag värme under omrörning med en träslev i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten om polentan känns fast. Konsistensen ska vara krämig som en potatispuré.
-
Smaka av med salt och rör ner smör och riven parmesan. Servera genast med kyckling och bakade tomater samt grönsallad.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Läs mer om Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis