Parmesanpanerad Mästarfilé med grönkålspesto & sötpotatis

Parmesanpanerad Mästarfilé med grönkålspesto & sötpotatis

4 pers

Här har Mästarfilén fått en härlig panad av parmesanost.

Ingredienser

4 st Mästarfilé
0,75 dl mjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl finriven parmesanost (alt. Västerbottenost)
Grönkålspesto:
50 g grönkål, ta bort de tjocka stambitarna
1 msk pressad citronsaft
100 g parmesanost, riven
1 dl saltrostade jordnötter
0,75 dl olivolja
1 nypa flingsalt
Svartpeppar
Till servering:
Ca 800 g sötpotatis, klyftor
Olivolja & salt

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Pesto: Mixa grönkål till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, tillsätt parmesanosten, jordnötterna och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar.
Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olivolja och salt. Rosta i ugnen på en plåt i ca 20 min.
Panering: Lägg mjölet på en assiett , knäck ägget i en skål och vispa lätt med gaffel. Lägg ströbröd på ytterligare en assiett tillsammans med osten och blanda. Doppa varje Mästarfilé först i mjölet, sedan i ägget och därefter i ströbröd- och ostmixen. Stek sedan filéerna färdiga runt om i en stekpanna.
Servera de panerade filéerna med sötpotatis och grönkålspesto.
Tips! Peston går att variera i oändlighet. Prova att byta ut parmesanosten mot Västerbottenost, eller använd mandel istället för jordnöttter.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök