Potatissallad med bakade betor och getost
Ingredienser
- 1 pkt Kycklingfilébricka
- 600 g Rödbetor
- 600 g Färskpotatis
- 150 g Chevréost
- 2 msk Färsk rosmarin, finhackad
- 2 msk Olivolja
- Salt och nymalen peppar
- 1.5 msk Olivolja
- 1.5 msk Honung
- 1.5 msk Balsamvinäger
- 1 krm Salt
- 1 dl Rostade hasselnötter, grovhackade
Tillagning:
-
Värm ugnen till 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
-
Skala rödbetorna och skär dem i lite mindre klyftor. Lägg dem på plåten med små färskpotatisar (hela). Har du stor potatis kan du dela dem en gång på mitten. Ringla olivolja över, tillsätt rosmarin och blanda noga. Krydda med salt och nymalen svartpeppar över och rosta i mitten av ugnen i ca 30 min tills potatisen fått färg och betorna är mjuka. Ta ut och låt svalna lite.
-
Rör samman olivolja, honung, balsamvinäger och salt till en dressing.
-
Dela potatis och betor i lagom bitar och lägg på ett fat. Bryt Chevré i mindre bitar och toppa med. Avsluta med att ringla dressingen över och strössla med hackade hasselnötter.
-
Servera med härligt nygrillad kyckling och annat gott plock!
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd