Recept
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon

Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 2 dl Majonnäs
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Mjölk
- 200 g Blåmögelost
- 1 st Isbergssalladshuvud
- 4 st Skivor bacon
Tillagning:
-
Vänd ihop majonnäs och crème fraiche, smula ner osten och tillsätt mjölken till krämig konsistens. Ställ kallt fram till servering.
-
Stek baconskivorna knapriga, låt svalna och finhacka dem.
-
Ta bort stjälken och skär salladshuvudet i fyra klyftor.
-
Servera salladsklyftorna generöst med dressing och garnera med baconkrispet.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker