Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 10 st Kycklingben
- 1 msk Mjölk
- 1 st Ägg
- 2 tsk Salt
- 0.5 tsk Peppar
- 1 dl Ost, riven
- 1 dl Sesamfrön
- 1 msk Mango chutney
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 200°C och dra av skinnet på benen.
-
Vispa samman mjölk och ägg. Vänd benen i äggsmeten.
-
Rör samman salt, peppar, ost, sesamfrön och chutney. Panera benen.
-
Stek i ugn, på galler, i 20-30 min, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar (innertemp. 82°C).
-
Servera gärna med pastasallad.
Liknande recept
Läs mer om Kycklingben med frisk ananassås
Kycklingben med frisk ananassås
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Sötsur Kryddkyckling
Sötsur Kryddkyckling
Läs mer om Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
Läs mer om Kycklingfilé med bacon- och purjolöksås
Kycklingfilé med bacon- och purjolöksås
Läs mer om Kycklingben med Ostsås
Kycklingben med Ostsås
Läs mer om Höstkyckling
Höstkyckling
Läs mer om Heta ben med örtyoghurt
Heta ben med örtyoghurt
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad